Британският боксьор в тежка категория Дилиан Уайт (21-1) ще се изправи срещу непобедения австралиец Лукас Браун (25-0) на 24 март в "О2 Арена", Лондон. През последната седмица двамата бойци си размениха доста обиди в социалните мрежи, но Уайт е ядосан от последния коментар на Браун, който смята за расистки.

"Той ме нарече орангутан в Туитър и ще си плати за това. Няма да играя тази расистка игра, но ако искате да се държите по такъв начин, тогава ще ви отговоря подобаващо. Ако си боклук и аз ще се отнасям към теб като с боклук", заяви Уайт.

Уайт вижда Браун като просто един побойник и иска да сложи да нанесе първа загуба в неговата кариера.

"Браун е един уличен побойник. Поставям на място такива хора през целия си живот. Можете да го разберете, че е такъв от начина, по който ходи и говори. Очаквам той да се опита да си играе с мен. Побойниците знаят само един подход към това да тормозят някой, но понякога се натъкват на хора, които отказват да бъдат тормозени. Браун ще заспи. Той ще изглежда като човек, който е взел прекалено много приспивателни", добави британецът.

Уайт се надява, че тази битка ще бъде определена като елиминатуарна за титлата на Световния боксов съвет (WBC), където шампион е Дионтей Уайлдър.

"Досега съм бил много търпелив и последователен. Това сега е моят шанс. Тази битка трябва да бъде елиминатуарна за възможността да се бия за световната титла на WBC срещу Дионтей Уайлдър", завърши Уайт.