Бившият шампион в тежка категория Дейвид Хей заяви, че ще окачи ръкавиците на стената и ще се откаже от бокса, ако не победи с лекота Тони Белю в предстоящата среща реванш между двамата британци.

Хей ще излезе за отмъщение срещу Белю на 5-ти май в "О2 Арена" в Лондон, след като загуби първия мач между двамата чрез технически нокаут в 11-ия рунд през миналата година.

Бившият шампион в тежка категория беше големият фаворит в първата среща, но разкъсан ахилес му попречи да покаже на какво е способен, а Белю се възползва от това по феноменален начин.

Дейвид Хей сега признава, че може да се откаже от спорта, ако не се представи по начина, по който смята, че може да го направи.

"Дори и да спечеля, ако не изглеждам така, както смятам, че мога, ще се откажа. Ако след това гледам повторение на срещата и не бъда доволен от себе си, значи това е всичко", заяви Хей.

"Аз съм тук, за да победя и ще дам всичко от себе си. Когато гонгът удари, слухът ми оживява и аз работя усърдно, за да съм сигурен, че давам най-доброто от себе си. Едно нещо, което знам със сигурност, е, че Тони ще бъде по-добър от първия път... и аз ще бъда по-добър. Трябва да съм", добави британецът.

Хей вече веднъж е слагал край на своята кариера, но беше изкушен да се завърне отново на ринга. Той съобщи за своето пенсиониране през 2011-та година, след като загуби титлата на WBA в двубой с Владимир Кличко.

Британецът обаче не прекара много време извън спорта, връщайки се през 2012-та година за кървава битка с Дерек Чисора. След това Хей прекара по-дълго време извън ринга, след като беше преследван от редица контузии, преди да се върне срещу австралиеца Марк де Мори през януари 2016-та година.

37-годишният бивш шампион след това премаза и швейцареца Арнолд Джерджай в следващия си мач, преди да се изправи срещу Белю за първи път.