Бившият шампион в осем категории Мани Пакиао е твърдо решен да се изправи срещу суперзвездата на Ultimate Fighting Championship Конър Макгрегър. След като филипинската боксова звезда загатна за такова намерение чрез публикация в Инстаграм по време на "Деня на благодарността", две седмици по-късно той заяви, че е отишъл дори по-далеч, след като призна, че се е свързал с Макгрегър лично и е провел начални преговори за боксова среща между двамата.

Сега, след като известно време президентът на UFC Дейна Уайт запази мълчание по тази тема, той заяви, че ще има правни последици за Пакиао, ако филипинецът се свърже с Макгрегър.

"Това е доста странно, защото Конър има договор с нас. Ако тази новина е вярва, ще съдя Мани Пакиао и онзи, който го представлява. Затова предполагам, че това не е вярно", заяви Уайт.

Най-известният американски промоутър Боб Арум пък междувременно отхвърли предполагаемата информация за преговори между Пакиао и Макгрегър и я определи като "стара новина", но предсказа различен резултат, ако двамата елитни бойци се изправят един срещу друг на професионалния ринг.

"Вярно ли е, че Пакиао протегна ръка към Макгрегър? Да, но това е стара новина. Ако аз промотирах тази битка, щях да кажа на всички, че това няма да е битка, това ще е истински спектакъл. Ако искате спектакъл, можете да го гледате. Но едно нещо, за което съм сигурен, е, че Мани няма да бъде толкова снизходителен към Макгрегър така, както го направи другия (Мейуедър)", заяви Боб Арум.

Последната битка на Пакиао бе през юли 2017-та година, когато той загуби чрез спорно съдийско решение битката си с австралиеца Джеф Хорн. По време на тази среща филипинеца също така загуби и титлата си на WBO в полусредна категория.