Още от началото на 2018-та година президентът на най-влиятелната организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship (UFC), Дейна Уайт планира своите ходове за влизане в света на бокса.

Вече измина повече от половин година, но неговата компания "Zuffa Boxing" все още не е направила нито една стъпка в тази насока. Уайт призна, че е водил преговори с боксьори като Антъни Джошуа и Майки Гарсия, но все още не е подписал с никого. 

В такъв случай какво да очакваме?

Ето какви са плановете на находчивия промоутър и бизнесмен:

"Всичко в света на бокса е толкова счупено и закостеняло. Все още опипвам своите ходове. Все още се опитвам да разбера как мога да вляза в това и да го направя както трябва. Мога да подпиша с няколко момчета, мога да подпиша и с няколко големи звезди, но с кого ще се бият те? При мен в UFC имам 550 състезатели с договор, за да мога да направя всяка една битка, която искам. Трябва да имате дълбок списък, за да правите големи битки. В най-скоро време ще направя много смели и находчиви ходове, които могат да променят играта. Ще видим какво ще се случи", заяви Дейна Уайт.

Един от основните проблеми в бокса, според Уайт, е как да накара боксьорите с големи имена да се бият повече от веднъж годишно. Щом тези момчета достигнат определено ниво на суперзвезда, Уайт обяснява, че е много трудно да ги вкарате в ринга или да ги накарате да се бият срещу друг по-сериозен боец.

"Просто мисля, че когато един боксьор стане голяма звезда, става много трудно да го накарате да се бие отново. Това няма как да се случи в UFC, човече. Когато моите момчета излизат да се бият, те се бият. Постоянно правим големи битки и смея да твърдя, че правим най-добрите събития на живо във всички спортове", добави промоутърът.