Чаел Сонен бе с 14 килограма по-лек от своя опонент Куинтън "Рампейдж" Джаксън в битката им през изминалата вечер. Това обаче не попречи на Сонен да запише победа със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-28) в основната битка на събитието Bellator 192. Чрез тази победа приказливият американец също така продължава и към полуфиналите на турнира на Bellator в тежка категория. Там той ще се изправи срещу победителя от срещата между Федор Емелианенко и Франк Мир, която ще се проведе през април.

Сонен (30-15) вече е в серия от две поредни победи в клетката на Bellator, след като дебютира със загуба миналата година срещу Тито Ортиз. Дългогодишният боец на вражеската организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship (UFC) сякаш откри нов живот в Bellator и сега пред него предстоят дори по-големи битки. 40-годишният Сонен доказва, че все още е една от най-очарователните личности в света на смесените бойни изкуства.

Джаксън (37-13) е на другия полюс, тъй като се намира в серия от две поредни загуби, а и отпадна в първия кръг на турнира, което поставя неговото бъдеще в неблагоприятна ситуация. Поддържаният от много фенове през изминалата вечер боец се оплака от организаторите, че са са го изправили срещу класически борец, но смесените бойни изкуства неслучайно се наричат така. 39-годишният Джаксън имаше своите моменти в битката, когато отпусна ръцете си и пласира няколко добри комбинации, но тези моменти бяха прекалено недостатъчни.