Бившият шампион в две категории Паули Малиняджи предупреди, че шампионът на WBO в полусредна категория Джеф Хорн (18-0-1, 12 КО) ще бъде трудно предизвикателство пред задължителния претендент Терънс Крауфорд (32-0. 23 КО), когато двамата се изправят един срещу друг на 14-и април в "Медисън Скуеър Гардън", Ню Йорк.

Малиняджи вижда Хорн като естествено по-едрия боксьор и евентуално природно по-силния. Затова не е съгласен с много хора, които вече предричат лесна победа за Крауфорд. Въпреки това той признава, че Хорн ще трябва да изкачи огромна планина, ако иска да си осигури победа над един от най-добрите боксьори в момента.

"Ако Джеф Хорн успее да победи Крауфорд, той ще остави своят следа в спорта. Знам, че това е трудна задача, но мисля, че той е натурално по-големият от двамата и има доста агресивен стил. Той няма да е лесна мишена за Крауфорд, както повечето хора смятат. Все пак Крауфорд си остава фаворит в срещата, но не може просто така да подценявате Хорн", заяви Малиняджи.

"Ако Хорн победи Крауфорд, след като вече е победил Мани Пакиао миналата година, той вече ще е фаворит за приза "Боец на годината". Не казвам, че това е моята прогноза, но това, което казвам, е, че най-малкото трябва да си отворите очите за него", добави той.

Хорн шокира света на бокса през юли миналата година, след като победи легендата Мани Пакиао чрез съдийско решение, за да му отнеме титлата на WBO в полусредна категория. След това австралиецът защити колана си през декември с победа над доброволния претендент Гари Коркоран от Великобритания.

Крауфорд пък има зад гърба си световна титла в лека категория, а през изминалата 2017-та година успя да обедини всички титли в супер лека категория, след което се отказа от тях и обяви преминаването си в полусредна категория, в която ще се проведе и битката му с Хорн.