Най-очакваната битка при жените в Ultimate FIghting Championship (UFC) между шампионката в категория перо Крис Сайборг и бившата шампионка в категория петел Холи Холм - която беше почти уредена за предстоящото на 30-ти декември събитие UFC 219 - пропадна в последния момент.

Тази новина дойде от Лени Фрескез - мениджърът на Холм, който заяви, че преговорите са блокирани, а срещата едва ли ще се състои в UFC 219, тъй като двете страни не могат да стигнат до финансово споразумение.

"Холи нетърпеливо чакаше битката със Сайборг на 30 декември и тренираше здраво за нея. Но в крайна сметка не успяхме да стигнем до финансово споразумение за тази битка, в която щеше да бъде заложена титлата в категория перо. Продължаваме напред и ще чакаме правилните условия за провеждането на тази среща", заяви Фрескез.

Холм се надяваше да вземе титлата от Сайборг, след като се върна на страната на победителите с нокаута над Бет Корея по-рано тази година, с което прекъсна серията си от три поредни загуби.

Що се отнася до Сайборг, тя спечели вакантната титла в категория пето в UFC 214, след като отказа Тоня Евинджер с нокаут в третия рунд. Оттогава непрекъснато се говори за среща между нея и Холм, но за съжаление, това най-вероятно няма да се случи през 2017 година.