Поредна добра новина за феновете на бокса долетя от САЩ, тъй като стана ясно, че сделката за двубой между световния шампион на WBO в лека-тежка категория Сергей Ковалев и непобедения претендент Елейдер Алварес (23-0, 11 KO) най-накрая беше финализирана. Двубоят ще се проведе на 4-ти август, а боксовия ринг ще се озове в Атлантик Сити.

Първоначално Ковалев (32-2-1, 28 КО) трябваше да защитава титлата си срещу непобедения американец Маркъс Браун (21-0, 16 КО), но срещата им пропадна след като миналия месец стана ясно, че Браун е бил арестуван два пъти - в края на 2017 г. и през март тази година, за домашно насилие над бившата му съпруга, която е и майка на неговата дъщеря.

Алварес (23-0, 11 КО) пък е задължителен претендент за титлата на Адонис Стивънсън (WBC), още след като победи южноафриканеца Исак Чилемба през 2015 г., но оттогава се е бил вече четири пъти, а до двубой за титла така и не се стига. В тази серия Алварес надделя над бившите шампион в лека-тежка категория Жан Паскал и Люсиен Бут.

Въпреки че Световният боксов съвет (WBC) на няколко пъти нареди на Стивънсън да се бие с Алварес, по една или друга причина до подобна среща така и не се стигна, а Стивънсън така и не освободи своя колан.