Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в средна категория Били Джо Сондърс (26-0, 12 KO) ще се опита да направи четвърта защита на колана си срещу англичанина Мартин Мъри (36-4, 17 KO) на 14-ти април на боксова галавечер, която най-вероятно ще се проведе в "О2 Арена" в Лондон.

Сондърс за последно се качи на ринга през декември, когато доминира тотално в продължение на 12 рунда над опасния канадец Дейвид Лемьо и сега се е насочил към шампиона на IBF, IBO WBA и WBC Генади Головкин или динамичния мексиканец Канело Алварес, които готвят своя реванш за месец май след равенството помежду им през септември миналата година.

"Мартин Мъри е добър боец и аз изпитвам респект към него, но той стои на пътя ми и аз няма да се спра пред нищо, за да стана безспорен шампион в средна категория още тази година", заяви Били Джо Сондърс.

Интересен факт е, че всички четири загуби на Мъри са дошли именно в битки за титла. В спор за титлата в средна категория той има загуби от Феликс Стръм, Серхио Мартинез, Генади Головкин, а в спор за колана в супер-средна категория англичанинът има загуба от Артур Абрахам.

"Оценявам Били Джо Сондърс като боец, той е един от най-хлъзгавите боксьори на световната сцена и идва много уверен след впечатляваща победа, която записа през ноември. Аз обаче също съм много уверен и смята, че сега е моето време да стана световен шампион, тъй като това е единственото нещо, което ми остава да направя", заяви Мартин Мъри.