Само няколко седмици ни делят от полуфиналната среща на турнира в супер-средна категория на Световните Боксови Супер Серии (WBSS), в която сили ще премерят шампиона на WBA Джордж Гроувс (27-3, 20 КО) и шампиона на IBO Крис Юбенк-младши (26-1, 20 KO).

Единствената загуба в кариерата на Юбенк е нанесена от шампиона на WBO в средна категория Били Джо Сондърс (26-0, 12 КО), който сега смята, че неговият бивш опонент ще победи Гроувс в предстоящата им среща.

"Мисля, че Юбенк ще победи Джордж Гроувс. Ако направи това, което мисля, че ще направи, шансовете му за победа са големи. Мисля, че на 75%-та срещата ще бъде в ръцете на Юбенк", заяви Сондърс.

Шампионът на WBO също така смята, че брадичката на Гроувс не е достатъчно добра, за да издържи на препятствията, които я очакват.

"Гроувс е много, много добър боксьор, но когато срещу него излезе друг много добър боксьор със стабилна брадичка... играта свършва", добави той.

Сондърс, който ще се завърне на ринга на 14-ти април срещу Мартин Мъри в "О2 Арена" в Лондон, е пределно уверен, че ще победи Юбанк в евентуален реванш. Той стори това за първи път през 2014-та година, но от тази загуба насам Юбенк е в серия от осем поредни победи, седем от които с нокаут.

"Когато двама боксьори се срещнат на ринга, те се опознават доста добре и твърдя, че познавам Юбенк повече от всеки друг. Той знае, че мога да го победя, независимо колко пъти ще се срещнем. Дадох на Юбенк шанс да се бием три пъти, три пъти подписах договор и му го изпратих, а той никога не ми върна отговор", завърши Сондърс.