Завръщащата се с пълна сила британска звезда Амир Хан вярва, че неговият сънародник Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) е най-добрият боксьор в тежка категория - по-добър дори от шампиона на WBO, IBO, IBF и WBA Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и от шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

Хан е впечатлен както от Уайлдър, така и от Джошуа, но смята, че двамата най-ярки бойци към момента все още не са изпробвани от най-тежките опоненти в дивизията.

"Фюри е едно от онези момчета, които не се страхуват от нищо и не се страхуват да кажат всичко. Той е най-забавният боксьор на пресконференциите и смятам, че може да се бие. Той вероятно е най-добрият боксьор в тежка категория", заяви Хан.

"Уайлдър наистина притежава страхотен удар - ако те нацели, край, светлините изгасват. Но не мисля, че е бил тестван истински. От другата страна пък е Джошуа, който е много добър боксьор, много силен - той обаче също не е бил тестван сериозно. Мисля, че от тях тримата Фюри е най-добрият", завърши Хан.

Фюри обаче не е излизал на ринга след пътуването си до Германия през ноември 2015 година, когато изненада света на бокса с победата си над тогавашният властелин Владимир Кличко, спечелвайки титлите на IBF, IBO, WBO и WBA.

Точно поради тази причина моментната форма на британеца не е много ясна, но и за това ще дойде ред, тъй като той най-накрая ще се завърне на ринга на 9-ти юни в "Манчестър Арена", като неговият опонент се очаква да бъде обявен съвсем скоро.