Бившия шампион по бокс в средна категория Амир Хан вярва, че настоящата суперзвезда на Великобритания Антъни Джошуа трябва в най-скоро време да се боксира в САЩ, ако иска да бъде световна звезда.

Хан (31-4, 19 КО), който се подготвя за дългоочакваното си завръщане на 21-ви април срещи Фил Ло Греко, знае какво е да се биеш в Америка, където е провел вече 10 професионални срещи.

Последната изява на Хан на ринга беше именно в САЩ, Лас Вегас, където той загуби след зловещ нокаут от Канело Алварес през май 2016-та година.

"Когато се биете в Америка ставате световна звезда и това е, което направих аз. Защо да не се биете в страна, в която боксът в тежка категория е толкова голям? Едно нещо, което Джошуа трябва да направи, е да се бие в САЩ. Там са водели битките си големи шампион като Мохамед Али, Джордж Форман, Джо Фейзър, Ивентър Холифийлд. Ако Ей Джей иска да направи голямо име, мисля, че първо трябва да се бие там", заяви Хан.

"Джошуа трябва да работи за името си. Трябва да отиде там, да нокаутира някой не особено популярен боксьори и едва след това ще бъде готов да се бие с Дионтей Уайлдър, защото хората вече ще са го видели на живо по телевизията. Тогава феновете в САЩ наистина ще разберат, че искат тази среща. Те и сега говорят за него, но той трябва да направи битка там, за да стане световно известен", добави Хан.

Ако оставим Уайлдър на страни, феновете на бокса се надяват да видят напълно британски двубой между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, но Хан не вярва, че подобна среща ще се случи в близко бъдеще.

"Мисля, че Фюри ще се нуждае от малко повече време. Той е велик боец, един от най-добрите в тежка категория. Но към момента той не е на нивото на Джошуа, тъй като е извън ринга доста време. Мисля, че ако Фюри направи две-три битки и после да се изправи срещу Ей Джей, тогава шансовете са 50/50. В момента давам шанс 70/30 в полза на Джошуа", завърши Хан.