Първата голяма битка за 225-ото събитие на най-голямата организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship (UFC) беше официално обявена вчера. 

Бившият шампион Алистър Овърийм ще се изправи срещу набиращия скорост претендент Къртис Блейдс на 9-ти юни в Чикаго.

Овърийм (46-16), който е един от най-опитните бойци в спорта като цяло, ще влезе в тази среща след жестоката загуба с нокаут от Франсис Нгану в UFC 218 през декември. 

Ако холандецът спечели този двубой, той отново ще се върне в борбата за титлата и ще търси реванш с шампиона Стипе Миочич. 

37-годишният Овърийм беше в серия от две поредни победи и бе спечелил шест от последните си седем срещу преди тежката загуба от Нгану.

Блейдс (9-1), междувременно, записа най-голямата победа в своята кариера в последната си среща, в която надделя по точки над ветерана Марк Хънт в UFC 221 миналия месец. Роденият в Чикаго поиска да се бие в родния си град именно след този успех и изглежда молбата му е била чута. 

27-годишният Блейдс е непобеден в последните си пет срещи и няма загуба от април 2016-та година, когато той също бе спрян от Францис Нгану.

Освен срещата между Овърийм и Блейдс, към UFC 225 бяха официално добавени и двубоите между бившата шампионка в категория сламка Карла Еспарза и претендентката Клаудия Гаделя и ключов двубой в категория муха между Джоузеф Бенавидес и Серхио Петис.