Шанън Бригс иска да се срещне с Тайсън Фюри отново на ринга, когато наказанията на двамата атлети изтекат.

Бригс беше наказан, след като даде положителен допинг тест тази пролет, но наказанието му отпада още този четвъртък. Фюри все още остава със спрени състезателни права, докато очаква Британската антидопингова агенция да се смили над него и да му позволи да се бие отново.

"Моята цел е Тайсън Фюри. Той е глупак, той е хлапак. Той изстреля няколко думи за мен в Twitter, но всъщност се страхува от мен. Фюри в момента преминава през много трудности и аз съм част от битка, която той не иска. Това е най-голямата битка и за двама ни на този етап, освен ако не получим такава за титла. Ако той се нуждае от качествен двубой, с който да се подготви, защо не се бие с 45 000-годишен старец? Харесвам Фюри, но ще го нокаутирам, а след като нокаутирам този кит /така наричам Фюри/ подозирам, че Владимир Кличко ще се върне, за да се бие с мен", заяви самоувереният Бригс.

Бригс даде на Фюри няколко окуражителни сигнала миналия декември, когато двамата присъстваха на боксова галавечер и гледаха Антъни Джошуа срещу Ерик Молина, след което в неотдавнашно интервю за "Sky Sports" Бригс обясни собствените си проблеми, свързани с психичното си здраве.

"Що се отнася до неговата депресия (на Фюри), аз изпитвам любов към него. Уважавам и напълно разбирам онова, което той притежава", заяви Бригс.

Бригс, 45-годишен, спечели първата си световна титла в тежка категория през 1997 година, след това спечели и титлата на WBO през 2006-та година. Фюри, от друга страна, не е излизал на ринга, откакто надделя над дългогодишния крал в тежка категория Владимир Кличко чрез единодушно съдийско решение преди две години.

"Очаквам с нетърпение да възобновя кариерата си в Обединеното кралство", заяви Бригс, чиято последна битка беше в О2 Арена в Лондон през май 2016 година.