15 битки ще взривят Горна Оряховица за дебюта на професионалната верига „Боксов сблъсък“.

Шоуто ще се проведе на 2 юни (събота) в спортната зала „Никола Петров“, съобщават организаторите.

В основния мач местният любимец Борислав Иванов ще кръстоса ръкавици с куражлията от Приморско Иво Кръстев. 6-рундовата среща ще се проведе в категория до 79 кг. Борислав Иванов е с 3 победи (2 с нокаут) и 1 загуба. Неговият противник има пет двубоя, а три от тях приключват с поражения с 1:2 съдийски гласа.

Борислав Иванов никога не е играл аматьорски срещи. Той се бие едва от две години, като е започнал във Велико Търново, но от половин година се занимава по-сериозно при Захари Мутафчиев в Горна Оряховица.

„Боби е много упорит. В началото ядеше много бой на спарингите, но никога не се отказваше и се показа голям мъжкар. За много кратко време вдигна нивото си и ще работим здраво, за да го развием“, сподели треньорът Захари Мутафчиев.

„Борислав има изключително атрактивен стил. Ако продължава да развива таланта си, може да достигне до мачове за титли“, добави промоутърът Васко Василев, който заедно с Боксов клуб Горна Оряховица са организаторите на събитието.

На ринга ще се качи и възпитаникът на един от най-успешните български боксьори за последните 20 години – Александър Владимиров.

Неговият боксьор Йосиф Панов (10 победи и 3 загуби) е в серия от осем поредни успеха. Той ще се бие в 4 рунда по 3 минути, но още съперникът му не е потвърдил окончателно дали ще има смелост да се бие с него. Преди година Йосиф Панов се би в един от подгряващите мачове на галавечерта за двубоя Кубрат Пулев – Кевин Джонсън. Той надви в много атрактивна среща Борислав Занков.

На галавечерта ще се проведат още 8 професионални и 5 любителски мача.

Очакват се около 650 фенове да окупират седящите места, а броят на публиката ще наближи 1000 заради традиционните ВИП маси. Билетите са по 5 лева.