Националката Боряна Калейн заяви, че е доволна от представянето си на държавното отборно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в зала "София".

Калейн изигра отлично трите си съчетания за отборната надпревара като част от клуб "Левски Триадица" и оценки от 24.550 точки на обръч, 24.650 точки на топка и 24.350 точки на бухалки.

Грацията каза, че само на бухалки нещата не са били максимално добре, след като допусна и едно леко изпускане, но според нея другите две съчетания са се получили почти перфектно.

Калейн добави, че зрителите ще могат да видят композицията й с лента на Държавното индивидуално първенство следващата седмица. Музиката на лента започва с Моцарт и после съвсем неочаквано преминава в метъл-звучене, което тя смята, че ще бъде нещо изненадващо за публиката.

Калейн коментира, че дългата пауза, която имаше в тренировките, стоенето в къщи заради пандемията от коронавирус, са се отразили сериозно и след това и се е наложило да полага доста усилия, за да влезе обратно във форма.

Капитанът на национален отбор жени индивидуално Невяна Владинова лекува травма и няма да играе както на отборното, така и в индивидуалното държавно първенство.

Тя също беше гост на коментаторския пулс и каза, че това, което вижда в момента в залата са едни качествени състезателки, които са много смели, показват много трудни и сложни елементи и не се страхуват да рискуват във всеки един момент.

Владинова добави, че изключително много се вълнува как ще играят съотборничките й от националния отбор и издаде, че има любими съчетания - бухалките на Катрин Тасева и на Боряна Калейн.