Пилотът на Мерцедес Михаел Шумахер очаква на пистата „Сепанг“ тимът ще докаже на всчики, че темпото им в Австралия не е било плод на късмет.

След старта на пистата „Албърт Парк“ 7-кратният световен шампион се движеше на 3-а позиция, преди повреда в скоростната кутия да го извади от състезанието. Въпреки това германецът остава оптимист за Гран При на Малайзия, което ще се проведе в неделя. „След разочарованието в първото състезание в Австралия ще летя за Малайзия с големи очаквания, защото на „Албърт Парк“ се убедихме, че нашият болид е способен да се бори за челните позиции.“

„Естествено, не сме забравили, че кръгът в Мелбърн не може да бъде показателен за истинската конкуренция между тимовете, но въпреки всичко колата остави положителни впечатления у мен. „Сепанг“ ще бъде интересна за всички, защото ще даде първата по-ясна представа за разпределението на силите през сезона. Това прави състезанието много забавно и за пилотите, и за инженерите. Ще бъде голямо предизвикателство както за хората, така и за машините“, добави Шумахер.

„Въпреки позитивната квалификация първият уикенд в Австралия не завърши добре за нас. Има още много работа, която трябва да се свърши преди да излезем на стартовата решетка в Малайзия. Разполагаме с много добър болид, така че от нас зависи да оптимизираме неговото представяне, за да разгърнем на пистата неговия потенциал“, завърши легендарният германец.