В рамките на националната инициатива „Шофирай безопасно! Говори с hands-free!”, GLOBUL стартира рекламна кампания със специалното участие на автомобилния състезател Крум Дончев – посланик на инициативата за безопасно шофиране и пилот на GLOBUL Rally Team.

В новата комуникационна кампания четирикратният рали шампион на България Крум Дончев е показан не само като професионален състезател, но и като родител и отговорен шофьор в личния си живот. В рекламния телевизионен клип участва и семейството на популярния рали състезател - съпругата му Цветелина и синовете Борис и Георги. Клипът е заснет в България и Сърбия, като в него са включени реални кадри от Рали Сърбия 2011.

Рекламната кампания има за цел да насърчи разумното шофиране и да покаже, че всеки водач, независимо от своите умения и опит зад волана, трябва да бъде отговорен и толерантен на пътя. В телевизионния клип Крум Дончев отправя съвети за безопасно управление на автомобил, които са приложими не само на състезателната писта, но и при шофиране в градски условия.

Като част от съвместната си социална кампания „Шофирай безопасно! Говори с hands-free!”, GLOBUL и GERMANOS разпространяват също така стикери за автомобили със слогана на инициативата и брошури със съвети за безопасно шофиране по централните кръстовища и булеварди на София, Пловдив, Варна и Бургас.

Акцията, която ще продължи до 22 юли, се провежда за пета поредна година и има за цел да насърчи разумната употреба на мобилни телефони зад волана и използването на hands-free устройства от шофьорите. Освен по главните булеварди и кръстовища, стикери и брошури ще бъдат раздавани и по централните пешеходни зони в Пловдив, Варна и Бургас, както и в Бизнес Парк София и в кинокомплексите Арена Младост и Арена Запад в столицата.

Брошурите предоставят полезна информация за безопасно движение по пътищата и съдържат списък с основните санкции, които Законът за движение по пътищата предвижда при нарушение на правилата за пътна безопасност.