Световни известните пилоти отбора на Citroen - Кими Райконен, Себастиян Льоб и Петер Солбърг поискали разрешение да се снимат за късмет и за спомен с Мисис България 2007 - Екатерина Дунева, след като я разпознали сред ВИП гостите на Рали България в Боровец.

Първоначално интересът притеснил Катя, но като разбрала за какво става въпрос, с удоволствие се съгласила. Още повече, че се радвала на вниманието на един от любимите си пилоти – Кими Райконен. Неприятният инцидент, при който той се обърна с автомобила си и падна в дере, се случил само час след запознанството му с българката, но за щастие без сериозни последици.

„Беше грешен избор на гуми, но Райконен си остава най-атрактивният пилот и любимец на феновете”, коментира Дунева.

Снимката за спомен с нашата красавица изглежда донесе късмет на французина Себастиен Льоб, който е шесткратен световен шампион и отличник в ралито у нас, което тази година е и кръг от световното първенство.

Катя замина на състезанието със съпруга си Румен Дунев, който също е автомобилен състезател, но този път ролята в надпреварата е различна и той се представя като коментатор. Екатерина Дунева, която също е запалена по високите скорости и често се състезава като любител, също не можа да се въздържи от коментар, но по адрес на българските фенове.

„За съжаление може и да нямаме друг шанс да сме част от световното първенство и то единствено заради невероятната недисциплинираност на феновете, които възмутиха всички с постоянното навлизане в трасето и невъзможността да се гарантира сигурността на състезанието. Това не е само мое мнение, а факт, който коментират всички комисари”, сподели Катя.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.