Екатерина Стратиева започва участието си в рали Барум (Чехия), кръг от Европейския рали шампионат. От 10 до 13 часа ще се проведе шейкдауна, в който талантливата ни състезателка ще направи последни настройки по своя автомобил Моцубиши Ево 9, преди същинската част на надпреварата.

В последните два дни Стратиева и унгарската й навигаторка Юляна Нирфаш направиха опознавателни тренировки на трасето, а до късните часове на вчерашния ден подготвяха и своите записки за предстоящото състезание.

Екатерина признава, че с новият автомобил няма да й е никак лесно и предизвикателството е огромно.

„Организаторите са променили голяма част от етапите спрямо миналата година и са се погрижили да им е интересно на зрителите. Има много сложни места и завои, които се чудя как ще преодолявам с тази голяма кола. Последните два дни бяха много тежки в опита ни с Юляна максимално бързо да свикнем с трасето и автомобила. Екшънът обаче тепърва започва. Важното е да бъда спокойна и плавна в движението. Агресивността ще доведе само до грешки“, сподели Стратиева преди старта.

Българката няма възможност да използва своя автомобил Ситроен C2, а вместо това ще управлява далеч по-голямото и с напълно различни габарити Мицубиши Ево 9, предоставено от отбора на Антонин Тлустак. 

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!