Днес стартира финалния шести кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали „Средна гора“ с център град Панагюрище. Финалът на състезанието е в неделя, 15 ноември.

Екипажите, които ще се състезават в последния кръг от надпреварата са лидерите в класирането Григор Григоров/Янаки Янакиев, които участваха във всички състезания от началото на шампионата. 16-годишният Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, с когото стартира на рали „Твърдица - Елена“. Екипажът Христо Геров/Марин Костадинов и дебютантите в Hyundai Racing Trophy - Васил Жеков с ко-пилот Добромира Илиева.

Жеков/Илиева

източник: Hyundai Racing Trophy

Преди официалния старт на състезанието, четирите екипажа направиха шейкдаун. Състезателите минаха през специално подбран участък от отсечка, с цел да пробват автомобилите си и да направят нужните настройки, за да е готов за управление в състезателен режим.

Григоров/Янакиев

източник: Hyundai Racing Trophy

Веднага след официалното откриване пред зала „Арена Асарел“ в Панагюрище, четирите екипажа на Hyundai Racing Trophy взеха участие в първия специален етап – нощно каране в Панагюрище. 

Симеонов/Борисов

източник: Hyundai Racing Trophy

В събота, екипажите ще преминат през пет състезателни етапа - Панагюрски колонии, Копривщица, Стрелча 1, Панагюрски колонии 2, Стрелча 2.

Преди да се качат на състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1, всички екипажи ще получат съвети как най-успешно да завършат ралито от треньора на шампионата Петър Гьошев.