Четири екипажа ще вземат участие във финалния шести кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали „Средна гора“. Състезанието ще се проведе на 13-15 ноември, с център град Панагюрище.

Екипажите, които ще се борят за първото място са лидерите в класирането Григор Григоров/Янаки Янакиев, които участваха във всички състезания от началото на шампионата. Победителят от петия кръг на писта „Дракон“ - Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, с когото стартира на рали „Твърдица - Елена“. Екипажът Христо Геров/Марин Костадинов, които започнаха участието си в шампионата на рали „Стари столици“ и дебютантите в Hyundai Racing Trophy - Васил Жеков с ко-пилот Добромира Илиева.

Най-новият пилот, който влиза в битката на едномарковия шампионат -  31-годишният Васил Жеков дебютира като състезател през 2014 г. на рали „България“. Същата година се състезава на рали „Сливен“ и рали „Твърдица-Елена“. През 2015 г. участва на рали „Твърдица - Елена“ и за първи път ще се състезава на рали „Средна гора“. Още в началото на създаването на Hyundai Racing Trophy, Васил Жеков подкрепи идеята на едномарковия шампионат и взе участие при първите тестове на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1.

Още тогава той сподели, че това е автомобил, с който всеки може да се реализира на професионално ниво. Васил Жеков обучава пилоти и навигатори в академията на своя баща Павел Жеков. Той работи активно и с водачи за подобряване на техните умения за безопасно шофиране. 27-годишната му навигаторка Добромира Илиева е дебютант в автомобилния спорт. Нейното първо състезание ще е именно рали „Средна Гора“. Тя е завършила курс за професионални навигатори в „Академия за автомобилни пилоти и навигатори-Павел Жеков”. Нейни преподаватели са специалистите Румен Манолов и Васил Жеков.

Преди да се качат на състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1, всички екипажи ще получат съвети как най-успешно да завършат ралито от треньора на шампионата Петър Гьошев

Рали „Средна гора“ се провежда за 11-ти път. Тази година състезанието включва 11 специални етапа с обща дължина 155,26 км. Това са СЕ 1 – Панагюрище, СЕ 2 – Панагюрски колонии, СЕ 3 – Средна гора, СЕ 4 – Стрелча, СЕ 5 – Панагюрски колонии, СЕ 6 – Стрелча, СЕ 7 – Стрелча, СЕ 8 – Копривщица, СЕ 9 – Златна мина-Челопеч, СЕ 10 – Стрелча, СЕ 11 – Златна мина-Челопеч.