Нов супер-специален етап на рали Сливен ще се състои в района на ж.п. гарата в града на 1 септември. Това съобщи пред журналисти мениджърът на състезанието Атанас Чанев.

Общата дължина на отсечката е 3,4 км., стартът е от 19:30 часа от входа на болница "Амброаз паре". 

Колите ще преминават по бул. "Илинденско въстание" до входа на военно поделение /танковата бригада/. Цялото трасе ще бъде заградено с метални пана и преградна мрежа, за да не се позволява на публиката да е близко до опасните зони. Ще бъде затворен и част от бул. "Хаджи Димитър".

"Трасето има изразен спортен характер, ще се хареса и на състезателите и на публиката. На отсечката има много атрактивни места - кръговото на ж.п. гарата, два много интересни обратни завоя - прословутите s завои. За публиката ще има атракция с 15-20 минути шоу по трасето на седем състезатели от националния рали шампионат", каза още Чанев.

Рали Сливен 2017 е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА.

В състезанието участват 39 екипажи от България, Турция, Грузия и Румъния. Стартът ще бъде даден на 1 септември в 17 часа на площад "Хаджи Димитър". Финалът е също на площад "Хаджи Димитър" - в неделя - 3 септември, в 14.15 ч., когато ще бъдат връчени купите на призьорите./БТА