Днес е вторият и последен ден от рали „Аntibes Cote d’Azur” 2018. На екипажа Григоров/Йорданов му предстоят 6 скоростни етапа, с обща дължина 96.06 състезателни км.

Вчера те започнаха с добро темпо, бяха изключително близо до основния им конкурент и имаха реални шансове да го надминат. След първата половина на деня отборът беше твърдо решен да даде всичко от себе си и да атакуват максимално.

За второто минаване на двете най-дълги отсечки – легендарната „Col de Bleine” и техничната „Conseil Dèpartamental” избраха четири гуми с твърда смес, но за съжаление метеорологичните условия в околоността са безкрайно непредвидливи и нямаха късмет с времето. Още в началото на етапа, пътната настилка е била мокра, с локви, на места със стичащи се реки: 

"Определено времето ни изненада. Усещането в колата по време на отсечката беше все едно караме скейтборд, но със 150 км/ч в гората, толкова нестабилен беше автомобилът. Бяхме на абсолютния лимит на сцепление през цялото време, но съумяхме да управляваме внимателно, без риск за нас и автомобила. Нашият основен конкурент беше рискувал да стартира с две гуми за мокра настилка, рискът му се оказа успешен и това му даде огромна преднина", заяви Григоров.

Всичко преминато дотук е един безценен и поучителен опит, от който целият отбор ще се възползва максимално.