Миналият уикенд беше даден старт на партньорство между отбора на Клаудио де Кеко и Hyundai Словения. 

Италианският пилот с Новото поколение Hyundai i20 R5 успя да спечели третото място на състезанието във Велене, Словения. С победата си се нареди и на втора позиция сред R5 автомобилите, участвали в ралито.

Седмица по-рано, на домашната си надпревара в Белуно, Италия, де Кеко и неговия навигатор успяха да спечелят шест етапни победи от общо девет с техния нов i20 R5. 
Екипажът финишира с повече от половин минута аванс пред останалите конкуренти, включително и другите R5 автомобили.

След ралито на Канарските острови, тандемът Иван Арес/Хосе Пинтор продължиха борбата за Испанския шампионат като се включиха на състезанието в Адехе, Тенерифе. 

Хосе Пинтор

източник: Hyundai Racing

В двудневната надпревара от 12 до 13 май Арес записа топ три времена във всеки един от етапите със своя Hyundai i20 R5. Този успех им донесе второто място на подиума в Тенерифе, както и трета поредна купа с техния автомобил. 

Във временното генерално класиране за Испанския шампионат, екипажът е на втора позиция, само на 5 точки зад водача.

Мениджърът от Hyundai Motorsport Андреа Адамо споделя: „Нашите клиенти продължават да доказват бързината и издръжливостта на Новото поколение Hyundai i20 R5 на асфалтови и макадамови ралита. Невероятно е, че автомобилът постига такива резултати и не винаги с толкова опитни пилоти, които се изправят срещу много по-сериозна конкуренция. Доволни сме от резултатите и партньорството между Клаудио де Кеко и Hyundai Словения, което дава възможност на Новото поколение i20 R5 да участва на повече състезания и да обхваща повече пазари, на които да се промотира.“