Всички български пилоти, които минаха през рампата на церемониалния старт на 48-ото рали „България“, са с големи амбиции за добро представяне. 

Шампионът на България за 2016 г. Пламен Стайков с Мицубиши Лансер Ево 9 каза, че е доволен от колата си и на шейкдауна е направил необходимите настройки. Той ще се бори за победа в Европейския рали трофей. Завръщане в ралитата прави Тихомир Стратиев с Пежо 208 R5, което е купил почти чисто ново – на 200 – 300 км. 

Закани се, че от мощността 205 к.с. на бегачката ще използва... 210 коня, за да зарадва своите фенове. Той има предимството, че „играе на свой терен“. Със същата кола е Григор Григоров, който имаше проблем с електрониката, но с огромни усилия екипът му успя да стегне автомобила за старт. Третото Пежо 208 R5 Мирослав Ангелов се надява на добро класиране. Игнат Исаев също е с отлично подготвена кола и ще се бори за челно класиране.

Ще има сериозни женски битки по трасето, тъй като на старт застават три дамски дуета – два български и един турски. Единият от нашите Диана Стоянова и Иванела Иванов със Ситроен Саксо, другият – нежната четвъртинка от Хюндай Рейсинг Трофи – Виктория Гъркова и Велислава Павлова. Специално за Вики, това е второ рали и тя е доста по-уверена.

В едномарковият шампионат предстоят сериозни битки между екипажите.