След невероятна битка с Мирослав Ангелов и Недялко Сивов в рамките на 16 етапа, Димитър Илиев и Петър Стойчев спечелиха 50-ото издание на Рали България.

Трети остана Дан Гъртофан. Първите три екипажа се състезават с Skoda Fabia R5.

Шампионите на България на рали и рали-спринт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов стартираха лидери във втория ден и в първото минаване на „Аладжа манастир“ останаха втори на 0,6 сек от победителите в етапа Димитър Илиев и Петър Стойчев. Второто минаване бе спечелено от Гиртофан и битката за победата остана да се реши на предстоящите дълги 15,5 км две минавания на „Синдел“. На излизането от макадама автомобилът на Ангелов поднесе и излезе в тревата, а цялата ситуация струва на екипажа 10 секунди.

„Рискувахме много в този етап и бяхме на пълната газ. Направихме грешка и малко, но не съжалявам, защото стана чудесно състезание. Бях решил да атакувам на тази отсечка и по наша информация до момента на излизането сме водили с 8 сек. Поздравявам Димитър Илиев и Петър Стойчев за победата и чудесното състезание“, поясни след финала Ангелов. 

След 16 състезателни отсечки Димитър Илиев и Петър Стойчев завършиха с време 1.23,44 ч, а Ангелов и Сивов останаха на 10,1 сек. Дан Гиртофан и Тудор Марца са на 2,07 мин.