Българското рали за суперавтомобили Премиум Рали София - Свети Влас стартира с гръм и трясък от хотел "Маринела" в София. Точно в 13:01 часа пред очите на десетки запалени фенове, тръгна пилотният автомобил BMW М5, като самият старт беше открит от българската дрифт състезателка Ива Русинова.

Над 40 автомобили участват в седмото издание на зрелищното рали, което всяка година е изпълнено с нестихващ адреналин и емоции.  

На стартовата линия, един след друг, се наредиха автомобили като Ferrari California, AMG GT R с 4 литров V8 с 577 к.с., Lamborghini Gallardo, Ferrari 488 GTB, тунинговано Mercedes - Benz C63 S AMG до 700 к.с., 991.2 Porsche Turbo S и много други.

Автомобилите „Талисмани“ тази година са Porsche Turbo S и първото в България Audi R8 Performace, предоставени от дългогодишния партньор на Ралито – Eurolink. 

Участниците ги чака 4-ри дневно приключение като първата дестинация, след София, е Букурещ. По пътя за северната ни съседка отборите ще се отбият през летище Лесново, където ще могат да премерят силите на своите автомобили в дисциплината Драг. 

За втория ден, организаторите са подготвили "Time Attack" изпитание на писта МоторПарк Румъния. Третият ден ще е изненада и за вече участвали отбори в събитието, защото включва изпитание, което до сега не се е провеждало, а именно "Скрити локации“ на територията на град Русе. След него всички ще се отправят към Варна. 

За финалния ден, екипажите ще трябват да се преборят с хронометъра, но този път не за най-добро време, ами за средна скорост в изпитанието "Точна езда".

Очаквайте да видите и индивудуално брандираните автомобили, които са част от Ралито, като при тях присъства расовият спортист от Торино, Alfa Romeo 4C, брандиран специално от benzin.bg и Orlen Oil, луксозният grand tourer от Япония Lexus LC500 от Top's Honey и персонализирания автомобил на Goto: Jewellery and Diamonds.

Финалът на Премиум Рали София - Свети Влас Сезон 2019 ще се състои на добре познатото ни място, а именно Марина "Диневи" в Свети Влас на 22.06 от 16:30 часа, където Ралито ще приключи със страхотен купон в Планет Яхт Клуб.