Шампионите на България по рали Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo се движат на втора позиция във временното класиране на рали Сърбия, трети кръг от националния шампионат. 

Лидер е победителят от миналата година и местна звезда Душан Боркович и Игор Маркович, също с Skoda Fabia R5 Evo, на 1,43 мин пред Ангелов и Гаджев. Трети в състезанието се движат Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Mitsubishi Lancer Evo 9, на 2,31 мин, следвани от Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2, на 3,03 мин зад лидерите. 

Боркович и Маркович спечелиха всички 6 етапа от деня с обща дължина 311 км, от които 92,70 км специални. Сърбите имаха проблеми и на няколко пъти напускаха трасето, по автомобила им имаше видими поражения, но това не се отрази на темпото им. 

В петък по време на шейкдауна след удар отпадна румънския шампион Дан Гъртофан, с Skoda Fabia R5 Evo, който днес остана зрител на състезанието. Технически проблем в началото на съботния ден пък изпрати на задна позиция сина му Андрей Гъртофан, който се състезава също с Fabia R5 Evo.

В неделя предстоят нови 6 отсечки с дължина 57,50 км. 

"Днес карахме с умерено темпо без риск. Борим се за националната титла и не искаме да я рискуваме с поемането на голям риск. Във втората отсечка вдигнахме темпото, когато видяхме, че конкурентите ни може да имат проблеми. В неделя ще караме със същата стратегия. Основният ни конкурент в нашия шампионат е далеч зад нас, а лидерът в състезанието е много напред“, коментира Ангелов след края на първия ден на рали Сърбия.