Пилотът на VIVACOM Rally Team Димитър Илиев изрази увереност, че автомобилът му Шкода Фабия S 2000 е напълно готов за 42-то издание на Рали България. Откриването на надпреварата е на 8 юли пред хотел "Рила", а състезателните дни са събота и неделя край Боровец. Общо 27 екипажа са подали заявки за участие в състезанието, шест от които са чуждестранни. Трасето тази година е ограничено в три отсечки, които пилотите ще преминават по два пъти.

Тестовете, които отборът на VIVACOM Rally Team проведе, са били недалеч от Ботевград. „Направихме някои подобрения, надявам се за добро. Търсихме да направим поведението на автомобила такова, каквото е при „грипа” на най-важните етапи от Рали България. Мисля, че сме напълно готови за състезанието,“ заяви броени дни преди старта Митко Илиев. Главният механик на отбора Христо Пенков добави: "Ние винаги се стремим да подготвяме автомобила перфектно, така подходихме и сега. Направихме тестове, екипажът остана доволен от показаното. За нас това е достатъчно. Знаете, че Митко изисква много и ние се опитваме да отговорим на тези изисквания. Всички механици в отбора сме настроени за победа в ралито“.

По думите на навигатора на VIVACOM Rally Team Янаки Янакиев тази година отборът е в отлична форма, както се вижда от досегашните състезания. „Ще се борим за първото място. Имаме самочувствие за това, защото вече сме печелили състезанието в едно от най-силните му издания. Рали България е в средата на двата шампионата - европейският и българският. Резултатът в него ще повлияе на програмата ни до края на сезона. Ще се състезаваме мотивирано, концентрирано и отговорно,“ закани се той. В допълнение Митко Илиев каза, че отборът очаква с нетърпение старта и вярва, че ще зарадва феновете и спонсорите си. „След двете победи в националния рали шампионат и добрите класирания в европейския, очакванията към нас са големи. Ние ще направим всичко, за да ги оправдаем.“ В момента VIVACOM Rally Team е лидер в националния шампионат за 2011 г.

В четвъртък стартът на Рали България ще бъде предшестван от многобой за Купа в памет на спортния журналист Ричард Груев. Мемориалът включва състезание по стрелба с пушка и лък, колоездене и 400 метра изкачване.