Завърналата се в рали надпреварите Екатерина Стратиева беше любезна да сподели за Gong.bg преминалата първа надпревара за 2017 година - "Купа Бараня" в Унгария, където екипажът Стратиева/Аврамов завърши успешно състезанието. Те станаха трети в клас RC4, а в общото класиране завършиха на 26-ото място.

"Доволна и щастлива съм, че събрах сила да преодолея трудностите от последната година и въпреки всичко отново да сложа каската. Не е лесно и определено съм отвикнала и загубила доверие в способностите ми да шофирам, но след толкова дълга пауза без дори градско шофиране е нормално. Радвам се, че с всеки следващ етап нещата станаха все по-добре. Жоро въпреки липсата на грам навигаторски опит с всеки следващ км ставаше все по уверен. Очаквах на нощния етап да имаме проблем и евентуална загуба в записката но всичко мина добре", каза тя.

Стратиева/Аврамов

източник: личен архив

"Времена и класиране изобщо не сме гледали защото нашето участие там бе изцяло насочено към сработване и забавление. Пределно ясно ми бе, че аз нямам физическата способност за резултати и освен това липсата на опит и сработване бе другия фактор, но на финала имаше и изненада - първи старт и първи финал и първа купа за Жоро.
Щастлива съм че човекът до мен в живота е и с мен в колата и имам пълната му подкрепа и споделяне на едно и също хоби", допълни тя.

Работа в бокса

източник: личен архив

"Благодаря на всички фенове които всеки ден ни подкрепяха и даваха сила и кураж. Разбира се благодаря и на хората които са до мен и помогнаха този старт да стане реалност. Така една мечта за 168 часа стана реалност. Следващата стъпка е рали Барум. Вярвам, че здравословно ще съм още по-добре и ще сме по силни на старта", допълни Стратиева.

Рали Барум е между 25-ти и 27-август.