Рали шампионът Илия Царски коментира информациите, че е с отнет лиценз от Управителния съвет на родната федерация по автомобилизъм.

„Първо да започна от това, че този Управителен съвет е нелегитимен и работи против устава на БФАС. Управителният съвет трябва да се състои минимум от 5 члена и максимум от 7, а в момента е от 11 човека. Следователно всички тези решения, които са взети са нелегитимни. А тези 4 члена са на едни господа, недоказали се в спорта, които бяха освободени преди 3 години от Общото събрание. Грешка на адвоката на федерацията е, че не ги е отписал тогава. Аз им казах това нещо, че нямат право да взимат каквито и да е решения, те решават да ми вземат лиценза”, коментира пред Дарик радио Илия Царски, а попитан дали се е държал, както бе определено - „арогантно и агресивно”, той отговори:

„Аз не мога да скрия, че не съм никой. Тези техни решения ще се обжалват, защото те са в нарушение на правилника. Ще им търся съдебна отговорност. Видях едни самозванци. В момента текат дела. Много скоро, през януари няма да има и помен от тези хора. Основният виновник е Владимир Илиев, който знае за този проблем и по никакъв начин не сигнализира за нарушението. Всеки нормален човек може да прочете Устава.”

„Пак казвам, че тези хора, които поставят ултиматуми, не са никой, за да ги правят. Няма за какво да ми бъде отнет лиценза. Не може някой да се подиграва с фамилията и постиженията ми. Търсим си правата по съдебен ред”, завърши Илия Царски.