Eдин от най-добрите ни пилоти в лицето на Григор Григоров е готов за старт в рали Сливен. Надпреварата се явява втори кръг от националния рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на ФИА. 

Чуждите екипажи, които ще стартират в състезанието са 9 - по три от Румъния и Гърция, един от Полша и смесен екипаж от Швеция и Дания, а общо 36 автомобила ще застанат на старт..

Бройката на стартиращите екипажи спадна заради неявяването на трите сръбски екипажа, които подадоха заявки за участие, но не пристигнаха в Сливен. Те не са изпратили и обяснение до организатора за отказа си от участие.

Григоров е в трето поредно рали с различен навигатор, като този път до него ще седне опитният Петър Сивов, а очакванията са му за призово класиране. Григоров с навигатор Даниел Миленков завърши на третата позиция в първия кръг от българската надпревара - рали Твърдица, като само 0.05 секунди го разделиха от второто място. 

Монбат Рали Сливен стартира в петък в 16:30 от площад "Хаджи Димитър", а първия скоростен етап около гарата в града е в 19:32 часа.