За първи път от три години насам в специален етап от рали състезание на националното първенство два екипажа завършват с напълно еднакво време. Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж Рали Тим) и Игнат Исаев/Стефан Кордев (Интерлийз Рали Тим) - и двата екипажа с Мицубиши Лансър Ево 9, завършиха първата скоростна отсечка от Рали Твърдица да 1:20.9 мин.

Така предпоследното състезание от шампионата за 2010 г. започна повече от интригуващо, защото Гьошев е втори във временното класиране и има огромни шансове да спечели първата си титла. На дългата 2.16 км отсечка Детелината и той, и Исаев направиха великолепна езда. Ревът на двигателите на двата автомобила на моменти бяха заглушавани от овациите и аплодисментите на публиката.

Трети в класирането за тази отсечка са временните водачи в класирането на шампионата - Крум Дончев/Петър Йорданов (Дончев Спорт, Пежо 207 S2000), които изостанаха само на 0.6 сек от двата първи екипажа.

Напрежението за утрешните седем специални етапа се подсили веднага след финала на Крум Дончев. Почти по същото време Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Виваком Рали Тим, трети в шампионата за момента) потеглиха от старта и само на около 300 м. от старта Митко закачи гумите на шикана с предната дясна страна на колата.

По протежение на следващите почти 200 м. Шкода Фабия S2000 на петкратния шампион на България се движеше с на "шест колела", влачейки две стари гуми с предната дясна страна на автомобила. Въпреки това Илиев завърши 4-и, само на 1.6 сек от двамата лидери и на 0.9 сек от Крум Дончев.

Най-силно в А6 се представи екипажът на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Ситроен С2 R2 Макс), финиширал на 6-а позиция и 5.8 сек след равните времена на Гьошев и Исаев. Стратиев почти си е гарантирал втората поредна титла в класа и за него остава единствено в предпоследното рали да завърши между първите, за да бъде обявен за шампион предсрочно.

Завърналите се след година и три месеца на терена търновски пилоти на Октай Рейсинг - Огнян Герджиков и Николай Китанов (Рено Клио Спорт) са първенците в N3, а в по-малкия клас най-доброто постижение е за живеещия в Щатите Байчо Ненов и неговия навигатор Йордан Йорданов (Булсим, Пежо 106).

Много е възможно утрешният трети скоростен етап - Девина (13.06 км) да бъде съкратен, след като последният километър преди финала е в сняг. Снежната покривка не е голяма, но както казват експертите тук, напълно е достатъчна, за да създаде главоболия и проблеми.

"По-късно тази вечер ще се качим на Девина, за да преценим дали да съкратим дължината с километър или той да бъде посипан с пясък.