Тодор Славов започна първия етап от подготовката за предстоящото си участие в Световния рали шампионат.

Както е известно, 26-годишният пилот на Булбет Рали Тийм и неговият навигатор Добромир Филипов, ще карат в шампионата за млади пилоти, като първото им състезание ще бъде през месец април в Турция.

Славов направи тридневни тренировки на сняг край Сливен и Твърдица. Изпитанията се проведоха с тренировъчния автомобил на отбора, тъй като не е започнала подготовката на състезателното Рено Клио R3 за предстоящия сезон.

„Тренировките бяха много полезни за мен. Карането на сняг се доближава максимално до това на макадам - настилката, върху която е първото състезание в Турция. Успях да изгладя някои детайли в моето каране върху такава настилка и вече се чувствам много по-спокоен за предстоящото рали”, сподели Тодор Славов.

В следващите седмици предстоят нови тренировки на сняг, а след това започва и подготовката на състезателният автомобил за новия сезон. Непосредствено преди старта в Турция ще има и макадамов тест, който да помогне за настройването на колата за първия старт от Световния рали шампионат.

В края на миналата седмица екипажът на Булбет Рали Тийм - Тодор Славов и Добромир Филипов, получи своята награда за спечеленото второ място през изминалия сезон в Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост.

Това се случи по време на традиционното Рали Експо в италианския град Бреша. На събитието присъстваха и всички ръководни фактори от Международната автомобилна федерация (ФИА), които отговарят за рали шампионатите.

„Успяхме да се срещнем с някои от най-важните личности във ФИА. Те изразиха своето задоволство, че отново българи ще участват в Световния шампионат и ни увериха, че можем да разчитаме на тяхната помощ”, добави Славов.

Тодор Славов и Добромир Филипов е най-добре класиралия се български екипаж в континенталния шампионат, след като завърши на седмо място в генералното му класиране и спечели вицешампионската титла при автомобилите с предно предаване.