Eкипажът на Приста Ойл Рали Тим Крум Дончев и Стойко Вълчев, завършиха първия ден от рали Хеброс като лидери в главното класиране.

След 8 скоростни етапа (131.66 км) и 380.59 км, екипажът на европейските вицешампиони записа три победи, по две първи места си поделиха пилотът на OMV Рали Тим Ясен Попов и състезателя на Бул Кар Радослав Козлеков, а веднъж най-бърз бе Пламен Стайков, информира официалният сайт на надпреварата.

В края на деня обаче Крум Дончев изпреварва Козлеков само с 0.3 сек и с повече от минута пред състезателите на Автоцар Илия Царски/Стефан Чолаков (Мицубиши Лансър Ево 9).

Победителите от предпоследната скоростна отсечка – братята Ясен и Дилян Попови обаче завършиха последния от етапите за деня (Пещера 3, 32.20) едва на 23-а позиция, след като удариха задницата на автомобила. Това е станало в края на решаващото трети преминаване на най-дългата от скоростните отсечки в петия старт от националното първенство.

По всяка вероятност екипажът ще продължи участието си утре по системата суперрали, но днешното закъснение от минута и половина, докато колата бъде върната на трасето, ги изпраща на 12-ата позиция в генералното класиране, на повече от 8 мин от лидерите Дончев и Вълчев.

След отпадането на Румен Дунев/Христо Христов (Мелексис-Рено, Рено Клио Супер 1600) в 6-ата скоростна отсечка, първото място за деня в оспорвания клас А6 бе спечелено от екипажа на OMV Рали тим Вилхелм Кънчев/Петър Петров (Пежо 206 Супер 1600).

Практически старозагорецът, ако бъде пощаден от технически проблеми в утрешните 8 специални етапа (88.26 км) и 373.22 км обща дистанция, означава, че Кънчев ще спечели първата си победа за този шампионат. Причината е, че другият претендент за победата Пламен Стайков (Стайков Рейсинг, ФИАТ Пунто) също не завърши при преминаването на последния скоростен етап. Кънчев вече е на 6-о място в генералното класиране.

След първия ден победители в клас N3 са Игнат Исаев/Милен Илиев (Юве и Ко, Рено Клио Спорт), а в N2 начело са шампионите за 2006 г. Емил Денев/Богомил Ненов (Автоекспрес, Опел Корса).