Сериозна катастрофа претърпя днес един от участниците в международното рали Хеброс, което се провежда край Пловдив. Състезаващият се с номер 16 пилот Тодор Славов и навигаторът му Добромир Филипов изпуснаха завой и паднаха в дере край пътя - 5 километра след старта на шестата скоростна отсечка Пещера-2.

Двамата не са сериозно пострадали. По първоначални данни причината за инцидента е скъсана полуоска на автомобила Рено Клио R3, с който двамата се състезаваха. Преди инцидента Тодор Славов се движеше пети в състезанието.

Организаторите обявиха, че ралито няма да бъде спирано независимо от катастрофата.

След шестия етап Пещера-2 водач във временното класиране е Крум Дончев с Мицубиши Лансер Ево 9. Той има преднина от 11.2 секунди пред Радослав Козлеков. Трети в момента е Ясен Попов, а четвърти Илия Царски.

Турският представител в ралито Еркан Казас се движи е шести.

До края на първия ден остават две отсечки – второто преминаване на Капитан Димитриево и третото преминаване на 32.2-километровия по остечка Пещера.

В края на деня от 20:30 часа водещите пилоти ще имат възможност да се изправят срещу спортните журналисти в картинг надпревара на писта „Лаута” в Пловдив.