Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) спечели две от трите съботни отсечки на рали „Твърдица“ и ще нощува като водач във временното класиране след първия ден. Преднината им е 7,3 сек пред Григор Григоров и Даниел Миленков (Peugeot 208 R2).

рали Твърдица

В първата скоростна отсечка Предела тандемът даде време от 12,23 мин и поведе пред Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) с 8,6 сек. Във втората Ангелов и Сивов спечелиха с време 4,01 мин, а в третата на суперспециалния етап в града спряха часовника на 2,22 мин, което им осигури лидерската позиция след първия ден. Трите етапа преминаха изцяло на дъжд и мокра настилка.

рали Твърдица

„Избрахме да караме с най-мекия тип гуми и да не бъдем с нарязани, както нашите конкуренти, което се видя, че е по-доброто решение. Затова бяхме предпазливи през повечето време. Доволен съм, защото не поехме излишни рискове и водим в класирането. Това ни е първото каране на мокра настилка на този автомобил“, коментира след СЕ3 Мирослав Ангелов.

рали Твърдица

Рали „Твърдица“ има общо 215 км, от които 82 състезателни, разделени в 7 скоростни отсечки. Неделният ден предлага 4 етапа, а награждаването и обявяването на официалните резултати е в 15,00 ч.