С победи във всички 4 етапа за първия ден на рали „Стари Сторици“ завърши екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Недялко Сивов.

Двамата водят с 11 сек на Йордан Атанасов и Янаки Янакиев. Пилотите на Skoda Fabia R5 избраха да не предприемат излишни рискове, но поддържат темпо, което да им позволи да бъдат пред колоната във всяка една скоростна отсечка.

„Знаех, че конкурентите ни са се подготвили добре. Изненадах се отначало, че водим, защото смятах, че сме по-назад, а бе много хлъзгаво. Явно темпото ни е достатъчно, за да не поемаме рискове и да водим навсякъде. Раздадохме се на градската суперспециална отсечка за публиката“, коментира Мирослав Ангелов.

По традиция 49-тото издание на рали „Стари Столици" започна с церемониален старт, веднага следван от четири специални етапа, след които атрактивният градски етап в центъра на  Шумен.

В неделя екипажите ще преминат през още пет специални етапа, като общата състезателна дистанция на надпреварата е от 81 километра.

Стартирайки планинските отсечки след победата си в суперспециалния етап в петък Ангелов и Сивов успяха бързо на натрупат преднина в съботния ден, а на вторите минавания основния им конкурент – тандемът Атанасов и Янакиев получиха повреда в диференциала и изостанаха от Skoda Fabia R5 с 3 мин.  

„Днес бе спокоен ден, в който не поемахме излишни рискове. Нямаше смисъл, защото на практика състезанието бе решено в голяма степен вчера. Запазихме гумите за второто минаване на Карандила, защото обещах, че няма да се возим в последната отсечка и ще даваме газ. Времената ни навсякъде можеха да са по-бързи, но плъзгахме колата нарочно пред събралата се публика на много места, което заслужава респект“, коментира след финала Ангелов.