Тридесет и един екипажа заявиха своето желание за участие в тазгодишното 49-то издание на рали "Стари Столици" (1-2 септември)  - трети кръг от националния рали шампионат на България.

Под номер едно стартира екипажа на шампионите за 2017 Тихомир Стратиев/Добрин Борисов. Варненско-шуменския тандем ще се бори в битката за победата при автомобилите с един двигателен мост с добре познатото Peugeot 208 R2. След тях с номер две стартира екипажа на ART Racing Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Третият състезателен номер е на разположен на лидерите в шампионата и победители в първите два кръга Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, който ще старират с уникалният си автомобил Skoda Fabia R5.

Сред фаворитите за победата отново присъстват миналогодишните победители Георги Василев и Стефан Добрев, които се очаква да допринесат за една интересна битка в челото.

Едно от големите разочарования е липсата на миналогодишния вицешампион Григор Гиргоров, който за съжаление няма да участва в 49-тото издание на Рали "Стари Столици" поради здравословни проблеми на неговия навигатор Петър Сивов.

Друг от топ екипажите при автомобилите с един двигателен мост също е подал своята заявка за участие – това са Даниел Попов и Ангел Башкехайов. Двамата през тази година ще направят своя първи дебют на родна земя зад волана на своя Opel Adam Cup, с който взимат участие в немския шампионат Opel Adam Cup.

По традиция 49-тото издание на рали „Стари Столици“ ще започне днес с церемониален старт от 12:30 часа, веднага следван от четири специални етапа, сред които е и атрактивния градски етап в центъра на гр. Шумен.

В неделя екипажите ще преминат през още пет специални етапа, като общата състезателна дистанция на надпреварата е от 81 километра.