Кими Райконен призна, че шансовете му за титлата са минимални след като не успя да запише победа и на Монца.

В момента финландецът е на 21 точки зад водача в класирането Люис Хамилтън с оставащи четири състезания до края на сезона. Кими беше на 17 точки зад лидера през 2007 година и все пак успя да грабне титлата. След като доминира през по-голямата част от състезанието на Спа Айсмен най-накрая се разби две обиколки преди финала, а на Монца остана 14-ти.

„Работиш здраво, даваш всичко от себе си, но всичко върви в обратна посока. От дълго време не съм печелил, а най-лошото е, че състезанията, на които не взимам точка нарастват“, сподели Кими. „Пет състезания без точка са много. Не трябва да си Айнщайн, за да разбереш, че това не е пътя към титлата. Все още нищо не е свършило, но ще ми трябва чудо, за да се преборя за шампионската титла“, добави още пилотът на Ферари.

„Нещата определено не вървят по начина, по който аз искам. Понякога и това се случва, но такива неща не могат да сломят духа ми или да ме демотивират. Искам да се опитам да победя този сезон“, бе категоричен Райконен. И двамата пилоти на Ферари се бориха с дъжда през последните състезания, а от отбора признаха, че трябва да поработят върху колите, заради проблема на болидите, че не могат да поддържат подходяща температура на мократа писта.