Световната федерация по мотоциклетизъм (FIM) официално обяви новата дата за провеждането на най-тежкото мотоциклетно състезание на писта в света – 24 часа на Льо Ман. 

Стартът на авторитетната надпревара ще бъде даден на 12 юни в 12:00 часа местно време (13:00 българско време). В състезанието, за шеста поредна година, ще участва и най-добрият български пистов състезател Мартин Чой. Както е известно, българинът е част от френския тим EnergieEndurance 91, заедно с братята Кристиян и Федерико Наполи. 

"Стартираме на 12 юни - вече получих официалното потвърждение за новата дата от нашия тим. Това е една отлична новина, която ме амбицира да продължа още по-усилено с подготовката си", коментира Мартин Чой. 

"Продължавам да се подготвям по специално разработена индивидуална програма и се чувствам отлично. Благодаря на ЕКО България за подкрепата – партньорството с тях ме мотивира да дам най-доброто от себе си на Льо Ман", добави той.

Първоначално, стартът на състезанието бе предвиден за 17 и 18 април, но епидемичната обстановка във Франция накара местните власти да отложат 24 часовото изпитание. 

"Използвам възможността да поздравя Никола Николаев за успешния старт в Испанския шампионат по мотоциклетизъм на писта, в клас Мото 4. Той притежава невероятен талант и работи много упорито, за да се изгради като още по-добър състезател. Времето е пред него, но като българин и като човек, който го познава отлично, съм много горд от дебюта му на пистата в Херес", сподели още пилотът.