Есенният сезон в Републиканския шампионат по мотокрос стартира с едно от най-интересните състезания за годината, а именно Отборната Купа на България по мотокрос. Състезанието ще се проведе на мотополигон „Горна Росица” в град Севлиево за втора поредна година и мотоциклетната общост ще почете паметта на г-н Йовко Йовков, дългогодишен кмет на Община Севлиево, народен представител и най-вече, човек който обичаше и подкрепяше мотоциклетния спорт.

Отборната Купа на България по Мотокрос, Grand prix Sevlievo 2016, ще излъчи трите отборни шампионата за сезона в категориите Юноши (класове МХ65 и МХ85), Мъже (МХ2 и МХ1) и МХ (за клас МХ).

Grand prix Sevlievo 2016 ще изненада почитателите на мотокроса в неделния ден със стартовете на единственото по рода си състезание „Балканче Крос”. Въпреки че това състезание съществува от години, за първи път над 36 пилоти от 9, предимно Балкански градове, ще участват заедно с пилотите в кръг от републиканския шампионат. Машините, повечето от които с колекционерска стойност са естествено от марката „Балкан” и шоуто е гарантирано.