Петър Петров (Monster Energy Kawasaki Team) и Майкъл Иванов (Marccheti KTM Team) ще участват в 16-ия кръг на Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2.

Надпреварата е в Аасен (Холандия) и е последен старт за пилотите от този сезон в Европа. Последните две състезания от календара ще бъдат в САЩ на 3 и 11 септември. До момента Петър Петров е на 7-мо място във временното класиране с 340 точки, а Майкъл в дебютния си сезон в елита е на 43-та позиция с 11 точки.

Близо три седмици без състезания имаха пилотите, като паузата беше добре дошла за Петров, който лекуваше контузията в рамото и сега е в оптимална форма. И двамата пристигнаха в Аасен днес по обяд, а свободните тренировки и квалификацията ще бъдат в събота.

Трасето ще бъде доста твърдо, организира се на писта, като върху нея се изсипват тонове пясък , за да е подходящо за мотокрос. В неделя от 14.00 часа е първия състезателен манш, а от 17.00 часа е втория . Близо 30 000 зрители се очакват по време на шампионата, като организаторите обявиха пред официалния сайт, че над 90 % от билетите са изкупени.