Идва време за деветия кръг в световния шампионат на Мото GP за 2018 година. На пистата "Заксенринг" в Германия ще бъде напечено още от петъчните тренировки.

Лидерът в световния шампионат Марк Маркес ще се опита да увеличи разликата от преследвачите си, което да го отдалечи от Валентино Роси и Маверик Винялес.

Със сигурност пилотите на Ямаха ще се опитат да намалят разликата от лидера, който се състезава с Хонда именно на тази писта, за да могат да се борят за световната титла.

В момента испанецът има 140 точки и е уверен лидер в подреждането, но Роси, който е с 99 и Винялес, който е с 93 ще търсят успеха. След петото място в холандското състезание Роси пристига на писта, на която има 9 подиума и цели 4 победи. Пистата му е доста позната, което го прави фаворит.

През миналата година Роси завърши след лидера Маркес с изоставане от около 15 секунди и ще се опита да се представи по-добре този уикенд.

"В Холандия беше едно невероятно състезание, очаквам отново да се върна на пистата. Не зная дали ще успеем да повторим състезанието от Холандия, но ще се опитаме да сме на ниво. През миналата година не се получи много добро състезание, но тази година ще се опитаме да го променим. Ще трябва да извършим сериозна работа на тренировките в петък, за да сме готови за състезанието в неделя", коментира Доктора.

"Готов съм за битка в неделя", каза още Роси.

Съотборникът му Винялес също ще се бори за успеха. Испанецът ще се опита да спечели точки,за да запази поне третото място в класирането при пилотите с едно добро представяне в неделя.

"Ще се борим за победата, за възможно най-много точки от надпреварата, надявам се, моторите да са готови и да се задържим в челото на класирането, както при пилотите, така и при конструкторите", заяви Винялес, който завърши трети в Холандия.

В същото време и един от водещите пилоти в лицето на Дани Педроса също с Хонда ще търси успеха. Той има 6 победи на пистата "Заксенринг" - две при 250-кубиковите и 4 в Мото GP като три са поредни в периода 2010 - 2012.

"Малкият самурай", както е известен в средите на мотоциклетистите определи пистата като една от любимите му и със сигурност ще се опита да стъжни живота на лидерите в лицето на Маркес, Роси и Винялес. Педроса е на 12-ото място в генералното класиране като има 41 точки.

Ще видим как ще отговори лидерът в генералното класиране Марк Маркес в неделя.

Няколко думи и за пистата "Заксенринг" - дължината на пистата е 3,671 км, ширина - 12 метра, има само 3 десни завоя и 10 леви. Намира се близо до Кемниц в източната част на Германия. Рекордът на пистата е на Марк Маркес с Хонда през 2015 година - 1:26.336 минути.

Всичко около състезанието може да гледате в ефира на MAX SPORT от петък до неделя, като самата надпревара е в неделя (15 юли) от 15:00 часа.