Дойде ред и на 6-ия кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм - MotoGP. Уикендът е повече от интересен, тъй като ще се проведе на пистата Муджело в Италия.

Страстта на италианците към моторната надпревара е повече от голяма, а присъствието на Валентино Роси я усилва още повече. Със сигурност Доктора ще търси успех на домашното си състезание, а всичко около тренировките и старта може да наблюдавате от петък сутринта, когато стартира надпреварата с първите тренировки от 10:55 часа в ефира на MAX SPORT 1.

Лидерът в генералното класиране в шампионата Марк Маркес с Хонда коментира преди надпреварата, че Муджело е едно от любимите му състезания в календара. 

"Муджело е хубава писта, една от най-трудните в календара и в миналото, когато не направих най-добрите си състезания, но преди няколко седмици направихме тестове и нещата не са лоши, но сега нещата са различни спрямо тогава, ще видим какво ще се получи", коментира испанецът преди старта на състезанието.

Със сигурност старта ще е изключително важен за Валентино Роси с Ямаха, който не тръгна добре в шампионата, но сега ще е повече от амбициран и с подкрепата на публиката ще се бори за успеха, където е печелил вече 7 пъти през годините.

"Италианският старт е много важен както за мен, така и за всички италиански мотоциклетисти. В неделя атмосферата ще бъде уникална, а пистата е фантастична", заяви Доктора.

Марк Маркес записа 3 победи от предишните 5 старта и със сигурност няма да се остави да бъде победен от амбицираните домакини. Валентино Роси е на 4-ото място в подреждането като има 56 точки и два подиума.

Като в предишния старт във Франция на 20 май завърши трети след испанеца Маркес и Данило Петручи с Дукати, който остана втори. Петручи е пети в генералното класиране с актив от 54 точки. Като във Франция му беше първи подиум през годината.

За старта в Италия не трябва да забравяме и имената на Маверик Винялес с Ямаха, който е втори в генералното подреждане, както и Йохан Зарко също с Ямаха.

При конструкторите битката също е повече от интересна като в момента първи е Хонда със 120 точки, втори са Ямаха с 92, трети са Дукати с 82,  петицата се затваря от Сузуки с 61 и КТМ с 19.  

Пистата Муджело е с дължина от 5245 метра като има 9 десни и 6 леви завоя, а през миналата година победител стана Андреа Довициозо, а на почетната стълбичка втори остана Маверик Винялес, а трети Данило Петручи. 

Със сигурност стартът в Италия ще предложи много емоции още от тренировките, който също ще може да наблюдавате в ефира на MAX SPORT 1 в петък (1 юни) от 10:55 и 15:00 часа, когато са първата и втората. В съботния ден може да ги проследите в 10:55 - третата тренировка, както и квалификацията от 13:30 часа. В неделя (3 юни) загрявката е от 10:35 часа, а самото състезание е от 15:00 часа. Със сигурност емоцията си заслужава.