Българинът Петър Петров остана на 28-о място в генералното класиране на световния шампионат по мотокрос в клас МХ2, след като отпадна в първия манш и остана 25-и във втория на трасето "Горна Росица" край Севлиево. Първото място спечели френският пилот на КТМ - Марвин Мускен, който записа категорични победи и в двата манша. Te му донесоха общо 50 точки за генералното класиране от първия кръг.

Петров започна лошо първия манш, но причина за това бе слабото квалификационно време на пилота на Хонда, който получи технически проблеми в съботните стартове за време. Това се случи и в първия манш в неделя, като само няколко обиколки след началото Петров счупи веригата на мотоциклета си и бе принуден да се оттегли.

Междувременно миналогодишният шампион Мускен доминираше в първия манш и спечели сравнително лесно, но във втория неговият аванс пред германеца Рочен бе категоричен и французинът триумфира с титлата от Севлиево. 15-годишният пилот на Сузуки остана втори и в двата манша и спечели среброто, докато трети остана френският пилот на Кавазаки - Стивън Фросар.

Петров, който записа дебют в световния шампионат на 15-годишна възраст, успя да спечели 25-о място на родното си трасе, което самият той по-рано определи за най-трудно в света. Той остана без точки от Гран при на България, но 2-годишният му договор с Хонда му гарантира участие във всички стартове до края на сезона.