Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер мина курс по лечение със стволови клетки в парижката болница "Жорж Помпиду", като очакванията бяха, че са били третирани травмите на мозъка му, получени по време на ски-инцидента в Мерибел преди пет години и половина, откогато се лекува в пълна тайна. 

Но един от най-големите специалисти по лечение на пациенти в тежко състояние чрез терапия, включваща стволови клетки - проф. Мишел Пюсо, който е работил в екипа, лекувал бившия пилот във френската столица, той няма как да е претърпял лечение на мозъка, защото уврежданията му в тази област са необратими. 

"Без да говоря конкретно за състоянието на пациента и без да съм запознат 100% с него, е много трудно да дам точна прогноза от изхода на лечението му. Но като знам екипа, който се занимаваше с него, както и мястото, на което се проведе цялата терапия, мога със сигурност да заключа, че не е бил третиран мозъкът му, а сърцето."

"Едва наскоро имаше опити да се третират мозъчни увреждания със стволови клетки и имаше първоначално интересни резултати, но впоследствие проучванията замряха. За съжаление, пациентите с мозъчни увреждания във вегетативно състояние или в полусъзнание (бел. ред. в каквото е и Шумахер), са с необратими наранявания и клетките никога няма да могат да се възстановят", заяви Пюсо. 

Според него, сега лекарите са лекували сърцето на германеца, като е третиран срещу евентуални възпаления, а също така е вероятно да е бил третиран и срещу костни заболявания.