Италианецът Лоренцо Балдасари с Калекс спечели състезанието за Голямата награда на Испания в клас Мото 2, четвърти кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм. 

Балдасари беше най-бърз в 23-е обиколки на пистата в Херес за 25:33.841 минути, като по този начин той записа трета победа за сезона. Втори на 359 хилядни от секундата завърши победителят в квалификациите Хорхе Наваро (Испания) със "Спийд Ъп", а трети на 1.091 секунда остана Аугусто Фернандес (Испания). Четвърти на 2.428 секунди се нареди Томас Люти (Швейцария) с "Калекс".

Фернандес направи най-добър старт и водеше дълго време, но девет обиколки преди края Балдасари го изпревари и до края удържа първата позиция. Със силни последни километри Наваро пък прогресира до второто място две обиколки преди края, като малко не му достигна дори да опита да изпревари и лидера. Фернандес все пак завърши трети и записа първи подиум в кариерата си.

В генералното класиране Балдасари води със 75 точки, пред Люти с 58 точки и Марсел Шрьотер (Германия) с "Калекс" с 48 точки. Шрьотер имаше проблеми днес и се класира едва 15-и на 16.188 секунди зад победителя./БТА