Най-добрият ни мотоциклетист в клас 1000cc Мартин Чой ще започне сезон 2018 със старт на писта „Серес“ този уикенд, а само седмица по-късно му предстои и голямото изпитание в Световния Ендюрънс шампионат със старт на „24h на LE MANS”. Това стана ясно на официалната пресконференция, която се проведе днес в столицата. Освен емблематичния старт във Франция, пилотът на EKO BMW Motorrad Racing Team ще участва и в Републиканския шампионат на писта, и Европейското първенство.

„Благодаря на всички за подкрепата, за мен е изключително предизвикателство да се включа отново в Световния Ендюрънс шампионат. Съгласно регламента на шампионата, първият кръг от него се проведе още през 2017г., а стартът на „24h на LE MANS“, който ни предстои след 2 седмици, е реално вторият етап от състезанието. Преди това, обаче, ми предстои състезание на любимата ми писта „Серес“ в Гърция. Потегляме натам веднага след края на пресконференцията. Общо взето, състезателната ми програма за този сезон е доста интензивна. За мой късмет, тази година шампионатите не се застъпват и няма да ми се налага да пропускам състезания и да губя точки. Чувствам се много добре подготвен и вярвам в останалите пилоти от отбора ни, така че като цяло имам добро предчувствие за предстоящия сезон. Отскоро караме и с нов бранд гуми и от тестовете до момента имам впечатлението, че това ще окаже доста позитивно влияние на представянето ни. Между всички състезания, Към края на май, ще си поема и глътка въздух с традиционното мото-училище, което организираме с ЕКО България „EKO MOTO SCHOOL“, сподели Мартин.

Мартин Чой

източник: New Moment PR

Участие на събитието взеха регионалният мениджър за България и Румъния на BMW Motorrad Йонат Бату, изпълнителният директор на „ЕКО България“ Алексис Атанасопулос, мениджърът на отбора на Мартин Чой за Световното първенство Виктор Нос и главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, който пожела успех на Мартин и специално благодари на всичките му спонсори.

„За нас е чест и удоволствие да подкрепим Мартин за 8-ма поредна година. Пожелаваме му късмет и много успехи в предстоящите стартове. Очакваме с нетърпение да проследим представянето му и знаем, че той отново ще ни накара да се гордеем. Искам и да благодаря на Мартин за подкрепата му към нашите социално отговорни инициативи, насочени към подобряване на пътната безопасност в България.“, заяви изпълнителният директор на ЕКО България Алексис Атанасопулос.

Мартин Чой

източник: New Moment PR

Думата взе и регионалният мениджър за България и Румъния на BMW Motorrad Йонат Бату: „Аз искам да поздравя Мартин за това, че върна България на световната мото-карта. Това е едно доста голямо постижение. Повярвайте ми, зад нашите усмивки днес стои много усилена работа. Ние ще продължим да подкрепяме Мартин и мото спорта в България.“

Мартин ще стартира за трета поредна година в една от най-вълнуващите мотициклетни ендюранс надпревари в света, след като при дебюта си през 2016 направи фурор и завърши състезанието сам след контузии на двамата съ съотборници. През миналата година техническа повреда попречи на доброто му представяне, но пък Чой стана първият български пилот с участие на „8-те часа на Сузука“ в Япония. Този сезон го очакват „8h на Словакия ринг“ и „8h на Ошерслебен“, съответно през май и юни.